• De bankene som kommer best ut har kunder som opplever at deres bank ikke er som alle andre.

    kundetilfredshet bank
  • kundetilfredshet bank

Bank

EPSI Rating har målt kundetilfredsheten i den norske bankbransjen årlig siden 2003. Vi har siden 2003 intervjuet tusenvis av bank kunder (både privat og bedrift) rundt om i landet for å få vite hva de mener om sine banker. Intervjuene gjennomføres hvert år i løpet av august og september, mens tallene presenteres i overgangen september/oktober.

Resultater fra undersøkelsen høsten 2020

Bankbransjen er i stadig endring, og den pågående korona-krisen har på sett og vis bare økt endringstakten. Det er færre fysiske kundemøter, andelen som bruker mobilbank fortsetter å stige, og flere må ta ansvar for å styre sin egen bankhverdag og selv ta finansielle beslutninger. Hvilken effekt har så dette hatt på kundetilfredsheten? Les vårt sammendrag nedenfor for flere detaljer.

Om bankstudien 2020

Feltarbeidet er gjort av Norstat i perioden fra 4. august til 9. september. Totalt er det gjennomført 2 373 intervjuer av privatkunder i alderen 16 – 79 år. I bedriftssegmentet er det gjennomført 1 365 intervjuer med bedrifter med én ansatt eller flere. Respondenten blir bedt om å vurdere sin/deres hovedbank. Navnet på hovedbanken registreres sammen med alle andre svar.

HVORDAN LAGES BRANSJEUNDERSØKELSEN?

EPSI engasjerer et datainnsamlingsbyrå for å hente inn svar på undersøkelsen. De største aktørene i bransjen vil alltid være med i målingen, mens mindre aktører kan være med i studien under visse forutsetninger.

EPSI Rating har en objektiv rolle i disse målingene, og er på mange måter en ekstern revisor av kundemassen. Deler av studien offentliggjøres i det offentlige rom, mens totalrapporten kan bestilles av EPSI.

Ta kontakt med EPSI for mer informasjon.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med
Fredrik Høst
+47 48 86 76 01
fredrik.host@epsi-norway.org

Tidligere rapporter og historikk

Les tidligre års sammendrag og last ned hele kundetilfredsheteshistorikken i Excel nedenfor.

Kontakt oss hvis du ønsker mer informasjon eller om du ønsker å bestille en undersøkelse.

Send oss en beskjed så hører du fra oss snart.

0 + 2 = ?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.