Kundetilfredshet 2020

Kunderelasjonen preges av pandemien

Pandemien gjorde 2020 til et år helt utenom det vanlige, og en mengde koronatiltak har snudd opp ned på hverdagen til mange av oss. Mange virksomheter har hatt et krevende år, og krisen har testet bedriftenes omstillingsevne når det gjelder det å drive butikk, levere sine tjenester og til å pleie kunderelasjonen.

EPSI Rating har gjennomført kundeundersøkelser i en rekke bransjer i Norge helt siden 2003. Etter mange år med fremgang, viser årets tall en fortsatt nedgang fra toppåret 2018. Basert på nesten 40 000 kundeintervjuer blir det tydelig at kravene, behovene og forventningene blant norske forbrukere og bedrifter har endret seg over det siste året, og har på ulike måter forandret spillereglene i mange av bransjene, bedriftene og organisasjonene vi  jobber med.

Selv om en del bedrifter har klart å opprettholde, og til og med styrke kunderelasjonen gjennom kriseåret, er det et faktum at flertallet av bransjene vi måler må notere seg en tilbakegang.

Når vi ser tilbake på 2020 og går igjennom alle dataene vi har hentet inn, ser vi at flere av trendene fra tidligere års studier tydeliggjøres.

Les hele rapporten ved å klikke på knappen.