• tilfredshet tv
  • STRØMMETJENESTENE LEDER AN NÅR DET GJELDER KUNDETILFREDSHET

    tilfredshet tv

Kundetilfredshet TV-og strømmetjenester

EPSI Rating Norge har for 14. gang målt kundetilfredsheten blant Tv-distributørene i Norge. 1178 personer landet rundt har svart på spørsmål om hva de tenker og mener om Tv-tjenesten de abonnerer på. Parallelt med dette har EPSI målt kundetilfredsheten med de mest brukte abonnementsbaserte strømmetjenestene på det norske markedet.

Resultater fra undersøkelsen høsten 2023

Tilbakemeldingen er tydelig – kundene er fortsatt vesentlig mer tilfredse med strømmeleverandørene enn med Tv-distributørene. Hovedårsaken til dette er at mange opplever at det å strømme innhold over internett er enkelt, innholdstilbudet er stort, og at de får mer for pengene som strømmekunde enn som Tv-kunde. Blant de målte strømmeleverandørene er det Netflix som i år kan skilte med de mest tilfredse abonnentene, mens det er Strim som gjør det best blant Tv-distributørene.

I rapporten finner du blant annet:

  • EPSI Norge sine analyser og funn fra tv - og strømmetjenestebransjen 2023
  • Rangering av alle tv-distributørene EPSI har målt i løpet av 2023
  • Historisk utvikling kundetilfredshet i Norge innen tv - og strømmetjenestebransjen

Pressemelding

På MYNEWSDESK finnes mange av våre analyser og statistikk for en mengde bransjer og andre undersøkelser som vi har skrevet pressemelding opp gjennom årene. Les pressemeldingen vår nedenfor, denne er en forkortet variant av rapporten ovenfor.

Dette er  Tv- og bredbåndselskapene med de mest og minst fornøyde kundene

EPSI har i en ny studie undersøkt kundetilfredsheten med bredbånd- og Tv-distribusjonen i Norge. Til tross for en bedring viser studien at det fortsatt er mange kunder som er mer eller mindre misfornøyde med disse tjenestene. Strim er nok en gang best på Tv-distribusjon, mens NRK Nett-TV er den mest populære strømmetjenesten. Når det gjelder bredbånd er Altibox nummer 1 i privatmarkedet, mens NTE Telekom kan skilte med de mest fornøyde bedriftskundene. 

EPSI Rating har i dag lagt frem resultatene fra en ny og omfattende måling av kundetilfredsheten med Tv- og bredbåndleverandørene i Norge. Studien, som også inkluderer en måling av de mest brukte strømmetjenestene, baserer seg på nesten 5.000 intervjuer med privatpersoner og bedrifter rundt om i Norge. 

Styrket tilfredshet – men fortsatt en del problemer i bredbåndsbransjen

Tilbakemeldingene på bredbåndsleveransen i privatsegmentet er tydelig mer positiv nå enn for ett år siden. 

– Både hastigheten, stabiliteten og wifi-kvaliteten vurderes som bedre enn i fjor, sier Fredrik Høst, Daglig Leder i EPSI Rating. Men, til tross for framgang, ligger kundetilfredsheten fortsatt på relativt lave nivåer sammenlignet med andre bransjer vi måler. Studien viser at det er mange av kundene som er mer eller mindre misfornøyde med tjenesten, og klageandelen er fortsatt altfor høy. 

Altibox best i privatsegmentet, NTE Telekom best mot bedrifter

Altibox er tilbake på toppen i EPSI undersøkelsen og kan skilte med er de mest fornøyde privatkundene innen bredbånd. 

-Altibox er i følge kundene en pålitelig og robust bredbåndleverandør som leverer en stabil og rask internettaksess, fortsetter Høst. I tillegg vurderes kundeservicen som meget god, og dette gjør at Altibox i sum leverer den beste bredbåndsopplevelsen i årets måling. 

Bedriftene rundt om i Norge har blitt noe mindre fornøyde med sine bredbåndselskaper det siste året. Kundetilfredsheten i bedriftsegmentet er allikevel på ett tydelig høyere nivå enn hva vi ser i privatmarkedet, men gapet er mindre enn på lenge. I årets måling er det NTE Telekom som får den beste tilbakemeldingen. Med en skår på solide 76,8 går NTE rett til topps i sin første EPSI måling. 

– De leverer et godt og stabilt produkt, og blir oppfattet av kundene som en pålitelig leverandør, forklarer Sindre Brochmann, Senior Forretningsutvikler i EPSI. Vi ser også at kundene anerkjenner NTE’s lokale forankring, noe som gir dem en fordel i det å komme tett på kundene, å ta initiativ og å holde dem godt informert om kundeforholdet. 

Strim og NRK Nett-TV utmerker seg

Dette er 14. gang EPSI har intervjuet personer landet rundt om hva de tenker og mener om Tv-tjenesten de abonnerer på. Parallelt med dette har EPSI målt kundetilfredsheten med de mest brukte strømmetjenestene på det norske markedet. 

– Tilbakemeldingen er tydelig, kundene er fortsatt vesentlig mer tilfredse med strømmeleverandørene enn med Tv-distributørene, fortsetter Brochmann. Mange opplever at det å strømme innhold over internett er enkelt, innholdstilbudet er stort, og at de får mer for pengene som strømmekunde enn som Tv-kunde. 

– Det er dog positivt å se at norske Tv-kunder er blitt mer fornøyde over det siste året, og de opplever økt stabilitet, bedre brukervennlighet, større valgfrihet, og det er en generell oppfatning ute blant abonnentene om at de får mer tv-underholdning for pengene, forklarer Brockmann. 

– Men en gjennomsnittsskår på 64 betyr at kundetilfredsheten fortsatt er svak, påpeker Høst. Mange av tilbakemeldingene går også i år på at kundene har tilgang på mange kanaler de ikke benytter seg av og at de ønsker enda bedre mulighet til selv å forme sine kanalpakker.  

Både Altibox, Telia og Telenor kan vise til en fin utvikling fra i fjor, men i år som i fjor er det Strim som presterer aller best i denne studien. 

– Strim er konkurransedyktige på pris, innholdet i kanalpakkene treffer bra på kundenes ønsker og behov, og så er de ifølge kundene flinke på å komme med underholdningstips, fortsetter Høst. 

Undersøkelsen viser dessuten at nordmenn er ganske godt fornøyde med sine strømmeleverandører, og resultatet er noe bedre enn nivået vi har sett de seneste årene. Strømmekundene rundt om i Norge opplever at de får tilgang på mye innhold av god kvalitet, og at disse tjenestene er både enkle og brukervennlige. 

NRK Nett-TV får den aller beste tilbakemeldingen i denne undersøkelsen. Selv om tjenesten ikke er abonnementsbasert på samme måte som de andre tjenestetilbyderne - er tjenesten en relevant benchmark. 

– Tilbakemeldingen fra brukerne vitner om at kvaliteten på innholdet er svært bra og at brukervennligheten er god. Det gjør at NRK Nett-TV er blitt en populær tjeneste, avslutter Høst. 

 

Om studien 2023: Kundetilfredshet tv- og strømmetjenester

Feltarbeidet er gjort av Norstat/EPSI i perioden fra 15. september til 17. oktober. Totalt er det gjennomført nesten 1178 intervjuer med Tv-kunder, og 865 observasjoner med strømmekunder i alderen 18-85 år.

Spørreskjemaene inneholder ca. 60 spørsmål, og flertallet av spørsmålene besvares på en skala fra 1-10 der 1 er dårligst og 10 er best. Generelt sett så har bransjer og bedrifter med en kundetilfredshetsskår under 60 store vanskeligheter med å motivere kundene til å bli, mens resultater over 75 peker på en sterk relasjon mellom leverandør og kunde. Videre kan man si at forskjeller på 2,5 indekspoeng eller mer er signifikante.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med
Fredrik Høst