• Det er et informasjonsbehov ute hos kundene som leverandørene må levere på.

    kraftleverandørene
  • kraftleverandørene

Kundetilfredshet Strøm- og nettselskapene

Vi lever i et samfunn og en hverdag som blir mer og mer elektrifisert. Denne utviklingen er med på å stille nye krav og forventninger til både kraftleverandørene og til nettselskapene rundt om i Norge

RESULTATER FRA DEN SISTE UNDERSØKELSEN AV STRØM- OG NETTLEVERANDØRENE

Vi lever i et samfunn og en hverdag som blir mer og mer elektrifisert. Vi kommer til å forbruke mer strøm i årene som kommer, og denne utviklingene vil stille økte krav og forventninger til både kraftleverandørene og til nettselskapene rundt om i Norge. Strømprisene har historisk sett hatt stor innvirkning på tilfredsheten med kraftleverandørene, men til tross for at vi i løpet av året har sett de laveste strømprisene i Norge på 20 år viser en ny måling fra EPSI at kundetilfredsheten faller i privatmarkedet. I bedriftsmarkedet viser målingen at det er en liten oppgang fra i fjor, men selv ikke her virker til det at lave strømpriser har gitt særlig utslag. For nettselskapene (privatmarked) så faller tilfredsheten ytterligere. Mange av nettkundene er usikre på hvordan nettleien prises, og tilbakemeldingene tyder på at mange synes at nettleien er for høy. Les hele sammendraget nedenfor.

Om strømstudien 2020

Feltarbeidet er gjort av Norstat Norge i perioden fra 31. august til 17. november. Totalt er det gjennomført 1891 intervjuer av privatkunder i alderen 18 – 85 år. I bedriftssegmentet er det gjennomført 752 intervjuer med bedrifter med én ansatt eller flere. Blant strømnettkundene er det gjennomført 1106 intervjuer av privatkunder i alderen 18 – 85 år.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med
Fredrik Høst
+47 48 86 76 01
fredrik.host@epsi-norway.org

Historisk oversikt

Last ned alle de historiske kundetilfredshettallene nedenfor.